06 54 32 47 42
Balen en verstoppen depressieve gevoelen

Coaching en counselling

Inhoud

 

Voel je je gestrest? Wellicht ook wat somber? Zo’n onbestemd gevoel? Je zit niet lekker in je vel. Op zich niets mis mee. Dit overkomt iedereen weleens. Het wordt pas lastig als dit langer aanhoudt en het je belemmert in jouw dagelijks functioneren. Soms is het duidelijk wat de oorzaak is van dit ontevreden gevoel, bijvoorbeeld door een te hoge werkdruk of stressvolle gebeurtenissen: thuis of op jouw werk. Soms weet je niet wat jou dit rotgevoel geeft. Je voelt je ontevreden en weet niet waarom?

coaching, richting kiezen

Algemene problematiek

Individuele coaching en counselling (zowel LIVE als ONLINE begeleiding is mogelijk) geven jou in eerste instantie de mogelijkheid jouw verhaal te vertellen … zonder consequenties … zonder goedbedoelde adviezen …

 • Heb je het gevoel dat je niet uit je leven haalt wat erin zit?
 • Loopt er iets niet goed in jouw leven?
 • Ben je niet gelukkig, bijvoorbeeld door een verlies, een schokkende gebeurtenis, eenzaamheid, een scheiding, relatieproblemen of werkgerelateerde problemen?
 • Wil je ervaren hoe het is om dit met iemand te bespreken. Tijd alleen voor jou, in mijn praktijk of tijdens een gesprekswandeling?
 • Wil je voelen hoe het is als er door een onafhankelijke professional, zonder oordeel, naar je geluisterd wordt?
 • Wil je op zoek naar gemiste kansen en ongebruikte mogelijkheden; naar wat er beter kan in jouw leven?
 • Wil je leren hoe je effectiever met jouw problemen om kunt gaan, nu en in de toekomst?
Dan is individuele coaching en counselling zeker iets voor jou. Ik geef je geen adviezen. Ik zeg niet wat je moet doen. Dat weet je namelijk zelf. Het antwoord waar jouw onrust vandaan komt, zit in jou. Wat ik doe, is je helpen om het vertrouwen in jezelf te herstellen. Ieder mens is krachtig. Ieder mens is wijs. Mijn bedrijfsnaam is IndivForte: ‘Kracht van het individu’. Ik begeleid je naar het vinden of terugvinden van innerlijke rust en eigen kracht en wijsheid

Werkwijze

Iedere cliënt benader ik op een andere manier. Ik werk cliëntgericht; begeleid daar waar de behoefte ligt. Mijn cliënt staat centraal. Ik beheers verschillende technieken en tools die tijdens coaching en counselling ingezet kunnen worden, zodat het proces resultaatgericht en effectief verloopt. Voorbeelden zijn de Roos van Leary, Kernkwadranten van Ofman, Logische Niveaus van Bateson, Byron Katie, Cognitieve Gedragstherapie, Mindfulness (Mindfulness Based Stress Reduction en Mindfulness Based Cognitive Therapy), (Zelf)Compassie, Voice Dialogue, Innerlijke Kind, PSR-model (Positive Stress Reduction) en Hartcoherentie.

Wat levert coaching en counselling jou op?

 • Het brengt je rust, zonder dat je leven saai wordt
 • Het maakt je fit, zonder dat je constant in beweging hoeft te zijn
 • Het geeft je levensvreugde, zonder dat je nooit verdriet mag hebben
 • Het maakt je nieuwsgierig, zonder dat je alles hoeft te weten
 • Het geeft je structuur, zonder dat het gaat benauwen
 • Het maakt je bewust, zonder dat je altijd alert moet zijn
 • Het maakt je blij met jezelf, zonder dat je niets aan jezelf mag veranderen

Burnoutbegeleiding

Burnout kent drie dimensies: uitputting, cynisme en verminderde persoonlijke bekwaamheid. Persoonlijkheidskenmerken spelen voor een deel wel een rol bij het ontstaan van werkstress en burnout, maar voor alle mensen geldt dat de bron van het kwaad meestal is gelegen in een stressvolle werksituatie. Burnout overvalt. Opeens … na een incident op het werk, een ruzie met een partner, een dagje vrij, een verjaardag … stort je letterlijk en figuurlijk in! Sommige mensen belanden zelfs op de Intensive Care, vanwege het vermoeden van een hartaanval, anderen hebben last van zware paniekaanvallen, trillen, acute pleinvrees of voortdurend huilen.

Ziek of niet

Mensen zijn absoluut ziek, maar eigenlijk gaat het niet om een ‘ziekte’. Meer om klachten bij gezonde mensen, die voorheen meestal gewoon ‘te goed’ gefunctioneerd hebben. Eerst af en toe een slechte dag, dan vaker vermoeid met een gevoel van spanning na het werk en ten slotte een spanningsgevoel nog voor de werkdag begint. Vaak nemen mensen met deze problemen dagen vrij wanneer zij het niet meer vol kunnen houden Ze kunnen zich minder goed concentreren, de aandacht minder goed richten en een veel gehoorde klacht is dat allerlei zaken worden vergeten. Het gaat mis als de spanning verder oploopt na een fusie of een reorganisatie of als er thuis iets heftigs gebeurt. De term ‘burnout’ doet vermoeden dat het afgelopen is. Dat hoeft gelukkig niet het geval te zijn.

Professionele begeleiding noodzaak

De meeste mensen die tijdens burnout professioneel begeleid zijn, beschrijven jaren later hun burnout-ervaring als “Het beste wat mij is overkomen … !” Ze blikken namelijk niet alleen terug op een zware periode in hun leven, maar ook naar een serieuze ‘Wake-up-call!’. Een burnout verplicht je anders in het leven te gaan staan, waardoor je uiteindelijk een vrijer en blijer mens wordt. Zorgvuldig begeleid ik jou naar het fysiek, psychologisch, mentaal en spiritueel (in de betekenis van zingeving) hervinden van jezelf, waardoor je bewuster gaat leven met heel veel meer leef- en werkplezier.

Burnout-behandeling

Fase 1: De klachten en klachtreductie
Fase 2: De persoonlijkheid en cognitieve therapie
Fase 3: De werksituatie

Vaak kan je na 2 of 3 maanden jouw werk geleidelijk aan weer oppakken. Tegelijkertijd kun je ook 6 maanden of een jaar (of zelfs meer) nodig hebben om te herstellen. Het hangt af van jouw voorgeschiedenis. Na een uitgebreid intakegesprek, kan ik je een indicatie geven over de duur van jouw herstel. Het inzetten van individuele Mindfulness- en Zelfcompassiebeoefening is een onderdeel van mijn begeleiding.

Live of online begeleiding?

Toen vorig jaar de eerste lockdown inging, was ik net gestart met 4 nieuwe groepen voor de 8-weekse MBCT Mindfulnesstraining. Oeps … wat nu!?

Na van de schrik bekomen te zijn, heb ik zelf een training gevolgd over hoe ik online-trainingen kan aanbieden. Blijkt dat dit heel goed mogelijk is. Vrij snel al kon ik de 4 trainingen vervolgen. Best komisch, omdat ik altijd heb geroepen dat online werken echt niets voor mij is … !? En tot mijn grote verbazing bleek het effect van een ONLINE Mindfulnesstraining hetzelfde als van een LIVE Mindfulnesstraining! Inmiddels heeft onderzoek vanuit de Mindfulnessbranche dit ook bevestigd. Bovendien geldt dit ook voor individuele coaching en counselling.

Momenteel begeleid ik mijn clienten zowel LIVE als ONLINE. Je bent van harte welkom in mijn praktijk te Leiderdorp of ik begeleid je vanuit jouw eigen vertrouwde omgeving zonder reistijd.

Kosten coaching en counselling

Kosten worden berekend op basis van een uurtarief:

 • € 95,– particulieren
 • € 100,– klein zakelijk tarief / zzp’ers / eenmanszaak
 • € 125,– zakelijk tarief / werkgevers
 • Alle uurtarieven zijn excl. 21% btw
 • Na een intakegesprek doe ik een trajectvoorstel

Aanmelden bij IndivForte

Aanmelden training / individueel traject of stel een vraag

Aanmelden/informatie

Bellen kan ook: 06 54 32 47 42

Diversen

Agenda
Online begeleiding en training

Lid van VMBN categorie 1
Lid en certificatie VVM

Meer weten

Artikelen over stress

Intakegesprek met Esther

Esther van Sluis

Spreekt het bovenstaande jou aan? Herken je hierin een behoefte aan individuele begeleiding of deelname aan een training? En wil je weten hoe ik jou kan begeleiden of wat een training jou kan brengen? Maak gerust een afspraak voor een intakegesprek. Samen onderzoeken we jouw hulpvraag en licht ik toe wat ik voor jou kan betekenen. Een intakegesprek kan zowel live in mijn praktijkruimte te Leiderdorp als online plaatsvinden.

 

Ik ben lid van en gecertificeerd door de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland (VMBN lid cat. 1), het Mindfulness Register en de Vereniging voor Mindfulness (VVM). Mijn praktijk valt onder de Ethische Code/ Beroepscode voor Coaches en Counsellors (OVER ESTHER VAN DER SLUIS).

Q

Nieuw begin IndivForte

Na een rustpauze van 1,5 jaar hervat ik met veel zin en inspiratie mijn begeleiding en trainingen. Je bent per 1 juli 2023 van harte welkom in mijn nieuwe praktijkruimte te Leiderdorp!

Dinsdag 8 augustus a.s. start ik met de 8-weekse Mindfulness Based Self Compassion Training! Een inspirerend, intens en boeiend vervolg op de 8-weekse MBCT Mindfulnesstraining. Slechts 4 plekken beschikbaar!

 

Ervaringen deelnemers en clienten

“Esther is een absolute vakvrouw en een topper in haar communiceren, coaching, counselling en natuurlijk mindfulness. Ik ben ontzettend blij dat ik elke keer weer nieuwe inzichten krijg en meer rust heb gevonden door middel van haar mindfulness(oefeningen). Esther is praktisch ingesteld en een down-to-earth coach. Ik ben onwijs dankbaar voor haar hulp.”

M.G. - 2020

Ervaringen deelnemers en clienten

Mindfulness en Stressvermindering bij IndivForte van Esther hebben mij enorm geholpen om weer even bij mijzelf stil te staan. Om tijd te nemen voor mijzelf en rust en balans te vinden. Ik heb de 8 weekse MBCT training gevolgd en daarna de vervolgtrainingen en ik ben van plan dat dit jaar minimaal nog eens te doen. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen!

A.S. - 2019

Ervaringen deelnemers en clienten

I followed a mindfulness base cognitive training with Esther from March until June. I began as a sceptic but with quiet encouragement from Esther I realised that this training would not only offer me calm and understanding during difficult points in my life but also that I now have the tools to really understand myself and deal with my feelings. Esther taught me that mindfulness works as it diverts all cognitive processing back to the present experience. She is a very likeable and knowledgeable person and comes across as someone who has found her niche in life. The training area is not only aesthetically pleasing but also very hygienic and geared to the needs of the present-day social-distancing norm.

C.H. – juni 2020

Ervaringen deelnemers en clienten

Esther heeft mij erg goed geholpen toen ik in een persoonlijke crisis belandde. Door haar rustige, professionele en toch persoonlijke houding en werkwijze heeft ze me mijn valkuilen en kracht doen inzien, waardoor ik snel weer stukken beter in mijn vel zat. Ook heeft ze me geholpen moeilijke beslissingen te maken en om te gaan met het verleden en de toekomst!

S.H. – juni 2015

Ervaringen deelnemers en clienten

In juni/juli 2014 heb ik de zelfmanagementtraining bij IndivForte gevolgd en deze training gaf mij al enige bewustwording. Vervolgens heb jij geadviseerd ook een individuele training bij IndivForte te volgen. Alhoewel ik vanwege ernstige privé- en zakelijke beslommeringen de afgelopen 4 a 5 jaren al meerdere psychologen heb bezocht ben jij als enige er in geslaagd na enerzijds gemelde workshop en anderzijds enkele individuele trainingssessies mij tot zowel confrontatie met mijzelf alsmede verandering te brengen. Waarvan akte! Jouw rustige benadering en wijze van vragen stellen omtrent de tevredenheid met het leven in het algemeen maakt dat ik zeer open en eerlijk jegens jou kan zijn opdat jij mij goed kan bijstaan en last but not least ik weer enigszins kan genieten van (kleine dingen van) het leven en daarmee gelukkig(er) kan worden. Chapeau!

R.B. – januari 2015

Adresgegevens

Waterbieskreek 46
2353 JH Leiderdorp
06 54 32 47 42

indivforte.nl
evds@indivforte.nl

KvK: 62143336
BTW: NL00172333 B67

LID CAT. 1 VMBN, MINDFULNESS REGISTER EN CERTIFICERING VVM

 

Logo gecertificeerd vereniging voor mindfulness

Adresgegevens

Waterbieskreek 46
2353 JH Leiderdorp
06 54 32 47 42

indivforte.nl
evds@indivforte.nl

KvK: 62143336
BTW: NL00172333 B67

© IndivForte Centrum voor Stressvermindering en Mindfulness