Tips en kostenvergoeding

Vergoeding kosten: vaak is het mogelijk!

Zorgverzekering
Veel zorgverzekeraars verstrekken een vergoeding voor de kosten van bijvoorbeeld een MINDFULNESSTRAINING of BURNOUTBEHANDELING in een aanvullend pakket. Raadpleeg DE ZORGWIJZER of neem contact op met je zorgverzekeraar. Belangrijk te weten is dat ik lid ben van de VMBN (lidmaatschap categorie 1) en lid ben van en gecertificeerd door de VVM. Ik kan je ook helpen bij het aanvragen van deze vergoeding.
Werkgever vergoeding kosten IndivForte
Vaak is een werkgever bereid een individueel coach- en counseltraject of een training te vergoeden, bijvoorbeeld voor een STRESSVERMINDERING EN BURNOUTBEHANDELING of een MINDFULNESSTRAINING. Ik maak een offerte waarmee je naar je werkgever kunt gaan.
PGB
Misschien ontvang je een persoonsgebonden budget (pgb) van de Rijksoverheid. Zorg en begeleiding kunnen hieruit gefinancierd worden. COACHING EN COUNSELLING en MINDFULNESS vallen dan onder ‘begeleiding’. Lees hierover meer op pgb.nl/ en zorgwijzer.nl. Wil je een persoonsgebonden budget aanvragen, laat je dan informeren door de stichting MEE (www.mee.nl).
Aftrekpost ziektekosten inkomstenbelasting
Indien de kosten voor COACHING EN COUNSELLING niet worden vergoed, kunnen deze bij de aangifte inkomstenbelasting worden opgevoerd als ziektekosten. Wel dienen de kosten boven de drempel te komen van de ziektekosten. Deze drempel is afhankelijk van het inkomen. Boven de 1,65% van het inkomen zijn de ziektekosten aftrekbaar.
Vergoeding coaching en counselling IndivForte
Aftrekpost scholingsuitgaven inkomstenbelasting
Een WERKGERELATEERD BEGELEIDINGSTRAJECT (bedrijfscoaching en -counselling of een Mindfulnessbedrijfstraining of -workshop) -indien niet vergoed door de werkgever- is tevens aftrekbaar van de inkomstenbelasting als scholingsuitgaven.
ZZP’ers en ondernemers
Alle facturen van IndivForte Stressvermindering en Mindfulness zijn in te brengen als bedrijfskosten.

Esther van der Sluis

Coach, Counsellor en Mindfulnesstrainer

Ik ontwikkel trainingen op maat en begeleid mensen, individueel en in groepsverband, bij het vinden en hervinden van innerlijke rust, eigen kracht en wijsheid. Om je goed te kunnen begeleiden tijdens de Mindfulnesstraining ben ik vakkundig opgeleid voor Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) en Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR).

Ik ben lid (categorie 1) van en gecertificeerd door de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen (VMBN) en de Vereniging voor Mindfulness (VVM). Als Mindfulnesstrainer onderscheid ik mij omdat ik tevens als coach / counsellor mensen individueel begeleid, nuchter en praktisch ben ingesteld en bovendien werk met kleine groepen van 2 tot maximaal 8 personen.

Meer informatie of contact

Neem telefonisch contact op voor meer informatie: 06-49 67 85 28 of gebruik het contactformulier:

Contactformulier