Tips en kostenvergoeding

Vergoeding kosten: soms is het mogelijk!

vergoeding kosten IndivForte

In bepaalde omstandigheden is het mogelijk om een vergoeding voor coaching en counselling of Mindfulness te ontvangen. Mijn tips:

 

Werkgever

Vaak is een werkgever bereid een individueel coach- en counseltraject of een training te vergoeden, bijvoorbeeld voor een STRESSVERMINDERING EN BURNOUTBEHANDELING of een MINDFULNESSTRAINING. Ik maak een offerte waarmee je naar je werkgever kunt gaan.

 

Zorgverzekering

Sommige zorgverzekeraars verstrekken een vergoeding voor de kosten van bijvoorbeeld een MINDFULNESSTRAINING of BURNOUTBEHANDELING in een aanvullend pakket of op basis van coulance; kijk je verzekeringspolis hierop na of neem contact op met je zorgverzekeraar.

 

PGB

Misschien ontvang je een persoonsgebonden budget (pgb) van de Rijksoverheid. Zorg en begeleiding kunnen hieruit gefinancierd worden. COACHING EN COUNSELLING en MINDFULNESS vallen dan onder ‘begeleiding’. Lees hierover meer op pgb.nl/ en zorgwijzer.nl. Wil je een persoonsgebonden budget aanvragen, laat je dan informeren door de stichting MEE (www.mee.nl).

 

Aftrekpost ziektekosten inkomstenbelasting

Indien de kosten voor COACHING EN COUNSELLING niet worden vergoed, kunnen deze bij de aangifte inkomstenbelasting worden opgevoerd als ziektekosten. Wel dienen de kosten boven de drempel te komen van de ziektekosten. Deze drempel is afhankelijk van het inkomen. Boven de 1,65% van het inkomen zijn de ziektekosten aftrekbaar.

Vergoeding coaching en counselling IndivForte

Aftrekpost scholingsuitgaven inkomstenbelasting

Een WERKGERELATEERD BEGELEIDINGSTRAJECT (bedrijfscoaching en -counselling of een Mindfulnessbedrijfstraining of -workshop) -indien niet vergoed door de werkgever- is tevens aftrekbaar van de inkomstenbelasting als scholingsuitgaven.

 

ZZP’ers en ondernemers

Alle facturen van IndivForte Stressvermindering en Mindfulness zijn in te brengen als bedrijfskosten.

 

 

 

Meer informatie of contact

Neem telefonisch contact op voor meer informatie: 06-49 67 85 28 of gebruik het contactformulier:

Contactformulier