Ouderen

Hoe ga ik om met ouder worden? Hoe leer ik hulp te vragen aan anderen? Waarom treden zaken uit het verleden nu meer op de voorgrond? Hoe ga ik om met een zieke partner? Kan ik nog plezierig leven als mijn partner is overleden? Hoe bouw ik een nieuwe groep mensen om mij heen, wanneer ik mij eenzaam voel? Ook voor ouderen biedt IndivForte laagdrempelige, individuele begeleiding en workshops. Samen gaan we op zoek naar antwoorden op deze vragen.

Stressvolle gebeurtenissen

Naarmate je richting de 70 gaat, word je minder flexibel in het omgaan met stressvolle gebeurtenissen. En juist dan kun je te maken krijgen met vraagstukken die horen bij deze levensfase, zoals het opgeven van zelfstandigheid, minder fit of zelfs ziek zijn, verhuizing uit het bestaande netwerk en het omgaan met verlies van een partner of andere dierbaren. Het gevoel van eenzaamheid kan dichtbij liggen.

Eenzaamheid

Laten we het gevoel van eenzaamheid eens onder de loep nemen. Eenzaamheid is heel gewoon. Iedereen kan zich in zijn leven een periode eenzaam voelen. In sterke of lichte mate. Het overkomt niet alleen ouderen. Uit onderzoek blijkt dat mensen in de leeftijd tussen de 65 en 79 jaar even vaak eenzaam zijn als mensen tussen de 25 en 64 jaar. Jongeren tussen de 15 en 24 jaar en mensen van 80 jaar en ouder zijn vaker eenzaam.

Eenzaamheid komt dus veel voor: meer dan een miljoen mensen in Nederland voelt zich sterk eenzaam. Je kunt je eenzaam voelen omdat je met weinig mensen contact hebt. Dit noemen we sociale eenzaamheid en heeft te maken met het aantal relaties dat je hebt. Maar ook omdat je met niemand je diepste gevoelens kan delen: emotionele eenzaamheid. Het zegt namelijk iets over de kwaliteit van de relaties die je hebt.

Hoe fijn zou het zijn als je over bovenstaande vraagstukken en over fijne en minder fijne gebeurtenissen uit je leven, kunt praten met iemand die jouw problematiek begrijpt en je kan begeleiden om op een andere manier met stressvolle gebeurtenissen om te gaan, zodat je er minder last van hebt? Iemand die jou begeleidt naar … gewoon een prettige oudedag!

Werkwijze

laagdrempelige begeleiding voor ouderen

Ik begeleid je om NU meer waarde in jouw leven te brengen. Belangrijk …. juist nu je ouder bent. Coaching en counselling helpt je niet alleen om gebeurtenissen uit het verleden een nieuwe plek te geven, maar geeft ook handvatten voor een fijne oudedag.

Ik motiveer mijn cliënten hun eigen krachten weer te ontdekken en in te zetten ten dienste van veranderingen waar iedere oudere mee te maken krijgt. Ik richt mij hierbij op sterke punten, met name de innerlijke kracht en wijsheid die mijn cliënten door levenservaring zeker in zich hebben maar soms niet meer weten in te zetten.

Sterke punten: hoop, optimisme, creativiteit, wijsheid, moed, positieve emoties, eigenwaarde, liefde, emotionele intelligentie, vergevingsgezindheid, humor, dankbaarheid, vertrouwen, moraal, zelfredzaamheid en welzijn.

Workshops en trainingen voor ouderen

Voor bedrijven, stichtingen en verenigingen ontwikkel ik workshops en trainingen voor ouderen op maat.

Intakegesprek met Esther van der Sluis

Spreekt het bovenstaande jou aan? Herken je hierin een behoefte aan begeleiding? En wil je weten HOE ik jou kan begeleiden en hoe lang een traject duurt? Maak gerust een afspraak voor een intakegesprek. Samen onderzoeken we jouw hulpvraag en vertel ik op wat voor manier ik van toegevoegde waarde kan zijn voor jou. Een intakegesprek duurt 1,5 uur en vindt plaats aan de Plesmanstraat 2 in Zoetermeer, de Oude Rijn 79 in Leiden of ik kom naar jouw huisadres.

Ik ben lid van en gecertificeerd door de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen (VMBN lid cat. 1) en de Vereniging voor Mindfulness (VVM). Mijn praktijk valt onder de Ethische Code/ Beroepscode voor Coaches en Counsellors (OVER ESTHER VAN DER SLUIS).

Aanmelden of meer informatie

Gebruik het CONTACTFORMULIER als je door mij gebeld/gemaild wilt worden.

Meld je aan voor een intakegesprek of stel een vraag:

Aanmelden of stel een vraag