MINDFULNESS VERVOLGTRAINING: Stilte-, Inspiratie- en Opfrisdagen

Met veel plezier en toewijding kondig ik Mindfulness VERVOLG trainingsdagen aan, te weten: stiltedagen, inspiratiedagen en opfrisochtenden! Iedereen die bij mij of een andere VMBN- of VVM-trainer de 8-weekse MBCT Mindfulnesstraining heeft gevolgd, kan zich aanmelden. Je kunt je per dag aanmelden; alle dagen zijn anders. Mijn praktijk- en trainingsruimte is zorgvuldig gereedgemaakt om je corona-veilig te kunnen verwelkomen. Er zijn maximaal 7 plekken beschikbaar per trainingsdag/-ochtend.

Agenda 2021 en 2022

 

Mindfulness Inspiratiedagen, stiltedag en opfrisochtenden

 • Er geen bijeenkomsten meer gepland.
 

Toelichting Mindfulness Inspiratiedagen

“HELP! Ik heb geen tijd voor Mindfulnessbeoefening!”

Als je een Mindfulnesstraining hebt gevolgd, weet je dat mediteren rust brengt, je flexibeler en stressbestendiger maakt, meer concentratie en focus brengt en bovendien maakt dat je jezelf accepteert … precies zoals je nu -op dit moment- bent! Kortom: het maakt je een vrijer en blijer mens. Maar … weten is één ding, het daadwerkelijk doen is een vaak een ander ding. En iedere dag zo’n 30 minuten tijd vrijmaken voor informele en formele Mindfulnessbeoefening heb je toch ECHT nodig, om die mooie, bijzondere resultaten ook daadwerkelijk te kunnen opmerken en ervaren.

Pijnig je jezelf ook steeds met de vragen:

→ Ik weet wat het mij brengt, waarom maak ik er dan geen tijd voor vrij?
→ Waarom gun ik mezelf die ruimte niet om korte en langere meditatieoefeningen te doen?
→ Mijn leven is te druk. Waar haal ik de tijd vandaan om meditatieoefeningen te doen?

Ik kan je geruststellen. Veel beoefenaars lopen tegen dit probleem aan. Ik ga jullie hierbij helpen!

Tijdens de inspiratiedagen besteden we o.a. aandacht aan een andere ademtechniek waardoor je snel kunt ontstressen, theorie over het samenspel tussen hart/zenuwstelsel/brein, meten we jouw hartcoherentie met behulp van biofeedbackapparatuur en geef ik jullie handvatten hoe je intrinsieke motivatie voor Mindfulnessbeoefening kunt ontwikkelen. Iedere Mindfulness Inspiratiedag is weer anders, dus je kunt je voor meerdere dagen aanmelden. Wacht niet te lang met aanmelden. De groep bestaat uit maximaal 7 personen en is dus snel vol.

Tevens krijg je bij jouw eerste Inspiratiedag een prachtig Mindful Kompas levensboek cadeau t.w.v. € 20. Een inspirerend hulpmiddel om jouw Mindfulnessbeoefening nog meer in jouw leven te integreren.

Kosten

 • € 135,– p.p. per dag (excl. 21% btw) voor particulieren
 • € 175,– p.p. per dag (excl. 21% btw) voor bedrijven / vergoeding werkgever
 • Van 10.00 tot 16.00 uur
 • Incl. een heerlijke, gezonde lunch
 • Incl. Mindful Kompas levensboek (bij jouw eerste Inspiratiedag)
 • Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze Mindfulness MBCT-vervolgtrainingsdag
 • Rustig gelegen locatie Zoetermeer-dorp

Toelichting Mindfulness Stiltedagen

Stilte is de kortste weg naar geluk. Tijdens deze stiltedagen kun je jouw Mindfulnessbeoefening verdiepen. Een stiltedag is namelijk een soort mini-retraite waarop de deelnemers zich terugtrekken uit de dagelijkse gang van zaken en stilstaan bij zichzelf. Ik maak altijd het grapje: ‘Me, myselve and I’. De stilte zorgt ervoor dat je niet afgeleid wordt … weg van jezelf. Je neemt een dag de tijd om aandachtig te zijn en vooral naar jezelf te luisteren.

Ervaar hoe bevrijdend het alleen al is een dag zonder smartphone door te brengen. In stilte kun je echt tot rust komen. Stilte brengt focus … het maakt ons mindful.

Kosten

 • € 125,– p.p. per dag (excl. 21% btw) voor particulieren
 • € 165,– p.p. per dag (excl. 21% btw) voor bedrijven / vergoeding werkgever
 • Van 10.00 tot 16.00 uur
 • Incl. een heerlijke, gezonde lunch
 • Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze Mindfulness MBCT-vervolgtrainingsdag
 • Rustig gelegen locatie Zoetermeer-dorp

Toelichting Mindfulness Opfrisochtend

De naam doet de inhoud van de ochtend al vermoeden. We herhalen theorie en  oefeningen vanuit de 8-weekse MBCT Mindfulnesstraining.

Kosten

 • € 75,– p.p.  (excl. 21% btw) voor particulieren
 • € 95,– p.p.  (excl. 21% btw) voor bedrijven / vergoeding werkgever
 • Van 09.00 tot 13.00 uur
 • Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze Mindfulness MBCT Opfrisochtend
 • Rustig gelegen locatie Zoetermeer-dorp

Aanmelden of meer informatie

Meld je aan voor een inspiratie- of stiltedag of stel een vraag

Aanmelden of stel een vraag

Esther van der Sluis

Coach, Counsellor en Mindfulnesstrainer

Ik ontwikkel trainingen op maat en begeleid mensen, individueel en in groepsverband, bij het vinden en hervinden van innerlijke rust, eigen kracht en wijsheid. Om je goed te kunnen begeleiden tijdens de Mindfulnesstraining ben ik vakkundig opgeleid voor Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) en Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR).

Ik ben lid (categorie 1) van en gecertificeerd door de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen (VMBN) en de Vereniging voor Mindfulness (VVM). Als Mindfulnesstrainer onderscheid ik mij omdat ik tevens als coach / counsellor mensen individueel begeleid, nuchter en praktisch ben ingesteld en bovendien werk met kleine groepen van 3 tot maximaal 7 personen.