Mindfulness meditatieavonden en -ochtenden: vervolgtraining

HELP! Ik heb geen tijd voor Mindfulnessbeoefening!

Mindfulnessbeoefening is een vaardigheid. Een vaardigheid die je moet trainen om het je eigen te maken. Net zoals je leert pianospelen, dansen, typen etc. Tijdens een Mindfulnesstraining is het van belang om thuis dagelijks te oefenen. Gedurende alle Mindfulnesstrainingen geldt als richtlijn een tijdsinvestering van gemiddeld 30 minuten oefenen per dag. Hoe werkt dat dan de periode erna?

 

Als je een Mindfulnesstraining hebt gevolgd, weet je dat mediteren rust brengt, je flexibeler en stressbestendiger maakt, meer concentratie en focus brengt en bovendien maakt dat je jezelf accepteert … precies zoals je nu -op dit moment- bent! Kortom: het maakt je een vrijer en blijer mens. MAAR: Iedere dag zo’n 30 minuten tijd vrijmaken voor informele en formele Mindfulnessbeoefening heb je toch ECHT nodig, om die mooie, bijzondere resultaten ook daadwerkelijk te kunnen opmerken en ervaren. Pijnig je jezelf ook steeds met de vragen:

 

 

→ Ik weet wat het mij brengt, waarom maak ik er dan geen tijd voor vrij?
→ Waarom gun ik mezelf die ruimte niet om korte en langere meditatieoefeningen te doen?
→ Mijn leven is te druk. Waar haal ik de tijd vandaan om meditatieoefeningen te doen?

 

Ik kan je geruststellen. Veel beoefenaars lopen tegen dit probleem aan. Ik ga jullie hierbij helpen!

 

Mindfulness meditatieavonden of -ochtenden Zoetermeer

In mijn trainingsruimte aan de Zegwaartseweg 4 in Zoetermeer, organiseer ik 10 Mindfulness meditatieavonden van 19.30-21.15 uur (10 woensdagavonden) en 10 Mindfulness meditatieochtenden van 10.00-11.45 uur (10 vrijdagochtenden). Nieuwe startdata zijn op dit moment nog niet bekend. Iedereen die een 8-weekse MBCT of MBSR Mindfulnesstraining heeft gevolgd, bij mij of bij een andere trainer, kan zich aanmelden voor deze vervolgtraining Mindfulness. Je meldt je aan voor ALLE avonden of ochtenden. Dit houdt in dat je iedere avond of ochtend met dezelfde groep mediteert. Het programma van de Mindfulness-vervolgtraining-bijeenkomst is als volgt:

 

 • Meditatie
 • 10 min. herhaling/verdieping theorie van de 8-weekse Mindfulnesstraining
 • 10 min. pauze met koffie/thee
 • Meditatie
 • Afsluiting

 

Het doel van de avonden en ochtenden is een gezellig en warm samenzijn, waarbij je gestimuleerd wordt om jouw meditatievaardigheden op peil te houden door het volgen van 2 of 3 door mij begeleide Mindfulness-meditaties. Tussen de meditaties is er tijd voor een koffie- en theepauze en tijd om -als je dat wilt- ervaringen uit te wisselen.

 

Startdatum: vrijdagochtend 5 juli 2019
 1. 5 juli
 2. 12 juli
 3. 19 juli
 4. 26 juli
 5. 2 augustus
 6. 9 augustus
 7. 27 september
 8. 11 oktober
 9. 18 oktober
 10. 25 oktober

 

In verband met vakantieperikelen van deelnemers is er wat ruimte om tijdens de 1e meditatie-ochtend de agenda’s naast elkaar te leggen en eventueel -naar behoefte- te schuiven met enkele data. Wellicht leuk om te weten dat de tuin inmiddels is opgeknapt en we de mogelijkheid hebben om bij mooi weer in de tuin te mediteren.

Kosten 10 Mindfulness meditatieavonden en -ochtenden Zoetermeer
 • € 195,– p.p. (excl. 21% btw) voor particulieren
 • € 295,– p.p. (excl. 21% btw) voor bedrijven / vergoeding werkgever
 • Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze Mindfulness MBCT-vervolgtraining
 • Je kunt in termijnen betalen
 • Inclusief trainingsmateriaal/koffie/thee/snacks
 • Rustiggelegen locatie in Zoetermeer-dorp
Esther van der Sluis

Trainer

ESTHER VAN DER SLUIS

Coach | counsellor | trainer 

Ik ontwikkel trainingen op maat en begeleid mensen, individueel en in groepsverband, bij het vinden en hervinden van innerlijke rust, eigen kracht en wijsheid. Om je goed te kunnen begeleiden tijdens de Mindfulnesstraining ben ik vakkundig opgeleid voor  MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) en de MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction). Ik ben lid van en gecertificeerd door de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen (VMBN) en de Vereniging voor Mindfulness (VVM). Als Mindfulnesstrainer onderscheid ik mij omdat ik tevens als coach / counsellor mensen individueel begeleid, nuchter en praktisch ben ingesteld en bovendien werk met kleine groepen van 2 tot maximaal 8 personen.

Aanmelden of meer informatie

Meld je aan voor de Mindfulness meditatie-avonden of stel een vraag

Aanmelden of stel een vraag