Over Esther

Drijfveer

Mijn overtuiging is dat ieder mens krachtig is. Vanuit dit geloof begeleid ik mensen bij het vinden of hervinden van innerlijke rust, eigen kracht en wijsheid. Coaching, counselling en Mindfulness is voor iedereen. Of je nu particulier bent, medewerker van een organisatie, leidinggevende, ondernemer of oudere, een traject van 5 tot 10 gesprekken of een Mindfulnesstraining maken dat je een krachtig evenwicht vindt of hervindt in jouw leven, waardoor meer levensblijheid en levensvrijheid!

Ik begeleid mensen o.a. bij algemene problematiek, somberheid, verdriet, angst, onrust, onzekerheid, laag zelfbeeld, ADHD/ADD, hoogsensitiviteit en tevens bij het duurzaam aanpakken van stressklachten: werkgerelateerde stressklachten en klachten ontstaan door stressvolle gebeurtenissen, zoals het overlijden van een dierbare, een ernstige ziekte, echtscheiding, relatieproblemen, verhuizing, ontslag, overbelasting, burnout en meer … Het geeft mij voldoening als ik mensen kan bijstaan tijdens of na een moeilijke, stressvolle periode en kan stimuleren hun leven meer betekenis te geven.

Ik ben 25 jaar ondernemer en heb 10 jaar gewerkt, o.a. als teammanager en personal coach, in het bedrijfsleven. Ik kan niet zeggen dat de jaren als ondernemer mijn voorkeur hebben, boven de jaren als werknemer voor een organisatie. Beide heb ik nodig gehad om de kennis te vergaren en de ervaring op te doen, die mij nu in staat stellen dit inspirerende vak in vrijheid te mogen uitoefenen.

Visie

Waarom IndivForte? Wat maakt mij uniek als coach, counsellor en trainer? 54 jaar levenservaring, 35 jaar werkervaring, vakopleiding en tijdens individuele trajecten, workshops en trainingen kunnen werken met empathie, zachtheid en acceptatie enerzijds èn zakelijkheid, confrontatie en uitdaging anderzijds. Ik schroom niet mijn cliënten op respectvolle wijze een spiegel voor te houden. Als Mindfulnesstrainer onderscheid ik mij omdat ik tevens als coach / counsellor mensen individueel begeleid, nuchter en praktisch ben ingesteld en bovendien werk met kleine groepen van 2 tot maximaal 7 personen.

Zoals reeds aangegeven ben ik ook counsellor, wat inhoudt dat ik –indien nodig- aan dieperliggende, emotionele problemen kan werken; vergelijkbaar met een psycholoog. Cliënten en opdrachtgevers geven mij terug dat ik rust uitstraal, waardoor ik mensen het gevoel geef dat er op een open manier naar ze geluisterd wordt.

Werkwijze

Iedere cliënt benader ik op een andere manier. Ieder mens is tenslotte uniek. Ik werk cliëntgericht; begeleid daar waar de behoefte ligt. Mijn cliënt staat centraal. Ik ben eclectisch opgeleid waardoor ik verschillende tools en technieken beheers, die tijdens coaching en counselling ingezet kunnen worden, zodat het proces effectief verloopt.

Voorbeelden zijn de Roos van Leary, Kernkwadranten van Ofman, teamrollen van Belbin, Logische Niveaus van Bateson, Byron Katie, het G-schema, MINDFULNESS (Mindfulness Based Stress Reduction en Mindfulness Based Cognitive Therapy), Voice Dialogue, Innerlijk Kind en het PSR-model (Positive Stress Reduction).

Esther van der Sluis

Coach, Counsellor en Mindfulnesstrainer

Ik ontwikkel trainingen op maat en begeleid mensen, individueel en in groepsverband, bij het vinden en hervinden van innerlijke rust, eigen kracht en wijsheid. Om je goed te kunnen begeleiden tijdens de Mindfulnesstraining ben ik vakkundig opgeleid voor Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) en Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR).

Ik ben lid (categorie 1) van en gecertificeerd door de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen (VMBN) en de Vereniging voor Mindfulness (VVM). Als Mindfulnesstrainer onderscheid ik mij omdat ik tevens als coach / counsellor mensen individueel begeleid, nuchter en praktisch ben ingesteld en bovendien werk met kleine groepen van 2 tot maximaal 7 personen.

Aanmelden of meer informatie

Meld je aan voor een intakegesprek of stel een vraag:
Aanmelden of stel een vraag